βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746
Biohellenika - Νέα 2024

Σε εξέλιξη από χτες 23/9/2024 η επιθεώρηση των εργαστηρίων της Biohellenika από την ΑΑΒΒ

Επιθεώρηση των εργαστηρίων από τον διεθνή Οργανισμό ΑΑΒΒ, ( American Association for the Advancement and Biotherapies)

Από χτες 23/9/2024 ξεκίνησε η διαδικασία της επιθεώρησης των εργαστηρίων της Biohellenika από τον διεθνή οργανισμό ΑΑΒΒ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα 24/9/2024 αργά το απόγευμα.  Η επιθεώρηση γίνεται κάθε δύο χρόνια. 

Η διεθνής αυτή διαπίστευση  εκτός από την εξασφάλιση προς τους γονείς των υψηλότερων επιπέδων ποιότητας, προσφέρει και τη χρήση των βλαστοκυττάρων σε  δημόσια εθνικά και διεθνή κέντρα μεταμόσχευσης, την κάλυψη των ασφαλιστικών εξόδων και την παροχή των υψηλότερων   υπηρεσιών υγείας σε πολύ σοβαρές ασθένειες.  

Ένα μήνα αργότερα η Biohellenika θα επιθεωρηθεί από έναν δεύτερο διεθνή Οργανισμό διαπίστευσης, τον FACTNetcord. Η διαπίστευση αυτή  αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας των τραπεζών βλαστοκυττάρων  οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί με τον καινούριο νόμο. Το περιθώριο της ολοκλήρωσης της FACTNetcord είναι τα τέσσερα χρόνια μετά την 1η αδειοδότηση και για το λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει στην έρευνα που κάνουν για την επιλογή της τράπεζας που θα φυλάξουν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους να ζητούν από τις τράπεζες τη λήψη αυτής της διαπίστευσης ή τις ενέργειες που έχουν κάνει για την ολοκλήρωσή  της.