espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

 

Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων έρευνας της Biohellenika στο ετήσιο συνέδριο της διεθνούς εταιρείας Κυτταρικών Θεραπειών

 

Το ερευνητικό τμήμα της Biohellenika συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Κυτταρικών Θεραπειών (International Society for Cellular Therapies-ISCT 2023 Annual Meeting) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 30/5/2023-3/6/2023 παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα τριών μελετών που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήριά της τον τελευταίο χρόνο:

 

ü  Την ανάπτυξη ενός καινοτόμου πρωτοκόλλου ταχείας έκπτυξης των μικρών εμβρυικών βλαστοκυττάρων VSELs (Very small embryonic like stem cells), τα οποία απομονώνονται από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, και στοχευμένης διαφοροποίησης τους προς καρδιομυοκύτταρα. Η εταιρεία Biohellenika αποτελεί την μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που κρυοσυντηρεί αυτόν τον κυτταρικό πληθυσμό του ομφαλοπλακουντιακού  αίματος σαν ξεχωριστή υπηρεσία και έχει πλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί κυτταρικές σειρές τις οποίες να χρησιμοποιεί στις περιπτώσεις τραυματικών ή εκφυλιστικών παθήσεων των οργάνων.  

ü  Τη διερεύνηση του βιολογικού ρόλου της απομεθυλάσης KDM5A στη γήρανση των ανθρώπινων μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων. Η Biohellenika αναπτύσσει πλέον στα εργαστήριά της καινοτόμα πρωτόκολλα προσδιορισμού της βιολογικής ηλικίας, ελέγχοντας τα επίπεδα μεθυλιώσεων συγκεκριμένων γονιδίων, μετρώντας το μήκος των τελομερών, τη λειτουργικότητα της τελομεράσης και ποσοτικοποιώντας παράγοντες οξειδωτικού στρες. Είναι γνωστή η σχέση του μήκους της τελομεράσης και του οξειδωτικού στρες  με τη διάρκεια της ζωής των οργανισμών και ως εκ τούτου η έγκαιρη γνώση του επιπέδου της γήρανσης μπορεί να προσφέρει στην επιβράδυνσή της, την παράταση της ζωής και τη βελτίωση  της ποιότητας της.

 

ü  Την ανάπτυξη ενός εύκολου και άμεσου πρωτοκόλου απομόνωσης εξωσωμάτων από χυμό γκρέιπφρουτ τα οποία χαρακτηρίζονται για τις  έντονες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα εξωσώματα   χρησιμοποιήθηκαν από το Τμήμα Έρευνας για την αναστολή του οξειδωτικού στρες των γηρασμένων μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού, ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικά για τη θεραπεία εκφυλιστικών παθήσεων ασθενών μεγάλης ηλικίας. Είναι γνωστό ότι με την πάροδο της ηλικίας συγκεντρώνονται στον πυρήνα των κυττάρων προϊόντα οξειδώσεων τα οποία οδηγούν στην  γήρανση των βλαστοκυττάρων και στη συντόμευση της ζωής τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ηλικιωμένοι σήμερα ασθενείς δεν διαθέτουν νεαρά και υγιή βλαστοκύτταρα  και η ανάγκη χρήσης βλαστοκυττάρων είναι πλέον συχνή, για το λόγο αυτό εφαρμόζονται διάφοροι τρόποι που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση των βλαστοκυττάρων, ώστε να είναι περισσότερο δραστικά στην ανάπλαση των ιστών. Η χρήση των εξωσωμάτων των

γκρέιπφρουτ αποτελεί ένα φυσικό τρόπο αναζωογόνησης, χωρίς τη χρήση επεμβατικών μεθόδων στα βλαστοκύτταρα.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed