espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

 

Είναι προς τιμήν της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Υγείας ότι επιτέλους, έξι χρόνια από την ψήφιση του νόμου 3984/2011 εξεδόθη στις 24/3/2017 υπουργική απόφαση η οποία  ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της φύλαξης βλαστοκυττάρων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η Biohellenika, έσπευσε να προσαρμοσθεί με τις απαιτήσεις της απόφασης, και στις 19/5/2017 υπέβαλε εκ νέου, τον σχετικό φάκελο στο υπουργείο. 

Η απόφαση αυτή, αν και θα μπορούσε να τελειοποιηθεί μετά από πληρέστερη ενημέρωση του κ. υπουργού, εν τούτοις δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες βιοτεχνολογίας βλαστοκυττάρων της χώρας μας, να ενισχύσουν την παρουσία τους στο εξωτερικό, αφού τώρα πια δεν θα υστερούν σε τίποτε από τις αντίστοιχες άλλων χωρών,  των οποίων οι κυβερνήσεις  τις στηρίζουν με το να τις αδειοδοτούν μετά από αυστηρό έλεγχο. 

Το υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, ικανό να  παράγει καινοτομία, αδικούνταν μέχρι σήμερα κατάφορα, από την "κακή φήμη" μιας χώρας, όπου οι νόμοι ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται. Οι απόφοιτοι των Ελληνικών πανεπιστημίων αντί να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν πλούτο για την χώρα τους.

Η Biohellenika αν και δραστηριοποιείται σήμερα σε δέκα χώρες του εξωτερικού, επιμένει να παραμένει στην πατρίδα της, να απασχολεί Έλληνες επιστήμονες με στόχο το ώφελος της Ελληνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Στη διεύθυνση που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος της έρευνας του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορίου Ειδήσεων κ. Κουβαρά.  Δεχτήκαμε τον κ. Κουβαρά στα αδειοδοτημένα από το υπουργείο υγείας εργαστήρια μας στην Αθήνα (Φ6172/17 514/1269 ΦΕΚ 258/31 12 2009), τον ξεναγήσαμε στις εγκαταστάσεις μας, και τον ενημερώσαμε για τις υπηρεσίες της εταιρείας μας. Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήριά μας στον Υπουργό κ. Πολάκη για την απόφασή του, και να ζητήσουμε την στήριξή του,  με την πλήρη εφαρμογή του νόμου. 

 

http://www.amna.gr/home/videos/201731/BlastokuttaraMia-megali-tileoptiki-Ereuna-tou-APE-MPE-

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Καθηγητής

Γεώργιος Κολιάκος

 

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed