βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746
Biohellenika - Νέα 2017

Η απάντηση της Biohellenika στα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου

Η απάντηση της Biohellenika στα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου

Η Biohellenika ουδεμία σχέση έχει με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, εν  όψει της δικαστικής διερεύνησης  για το θέμα της διακοπής της λειτουργίας ανταγωνιστικής τράπεζας, εντός μαιευτηρίου της Αθήνας.

Η Biohellenika  λειτουργεί με θετική γνωμοδότηση του ΕΟΜ από το 2015 (ΕΟΜ 1725/07-04-2015) μετά από αίτηση της τον Απρίλιο του 2014 (Αριθ Πρωτ 3194 3/4/2014)  όταν άρχισε η εφαρμογή του νέου νόμου 3984/2011. Στις 19/5/2017,  Αριθμ Πρωτ ΕΟΜ 37920,  υπέβαλε εκ νέου αίτηση μετά την έκδοση  των Όρων και Προϋποθέσεων Αριθμ Α3γ/οικ.18092, 24.03.2017 και  έχει πληρώσει τα αναλογούντα παράβολα. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει ένα χρόνο μετά την προκήρυξη. Επομένως τα δημοσιεύματα θα είχαν ισχύ και λόγο ύπαρξης μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, δηλαδή 24/3/2018.

 Η Biohellenika από της ίδρυσης της τιμά τους πελάτες της και λειτουργεί με άδεια σύμφωνα με το  νόμο που ίσχυε κάθε φορά στην Ελληνική πολιτεία.

Έχει απαντήσει εγγράφως στα δημοσιεύματα του τύπου, στον ΕΟΜ και στο Υπουργείο Υγείας και τους καλεί όταν αναφέρονται δημόσια να κατονομάζουν  επώνυμα τις εταιρείες στις  οποίες αναφέρονται.

Η  υπάρχουσα αναρχία μέχρι σήμερα  βασικά πλήττει την  Biohellenika, η οποία λειτουργεί με διεθνείς προδιαγραφές,  ελέγχεται και επιθεωρείται κάθε χρόνο.  Θα ήταν ευχής έργο η ελληνική πολιτεία να ασκούσε τους παραπάνω ελέγχους, ώστε και να μην διαμαρτύρονται οι εντεταλμένοι για το σκοπό αυτό δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και να μειωθεί  το κόστος  των διαπιστεύσεων, όπως γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και στις  γειτονικές βαλκανικές χώρες. 

Σήμερα που η μεταδιδόμενη πληροφορία μέσω του διαδικτύου είναι άφθονη και άμεση, είναι θλιβερό να αναπαράγονται μη βάσιμες ή μη επαρκώς διασταυρωμένες πληροφορίες, που αφορούν, σχετίζονται και επηρεάζουν ίσως τον σημαντικότερο τομέα τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης στον αιώνα που διανύουμε και που είναι η βιοτεχνολογία και οι βιοεπιστήμες.

Η επιλογή μεταξύ δημόσιας ή ιδιωτικής φύλαξης των βλαστικών κυττάρων, του πολύτιμου για την υγεία βιολογικού υλικού που μπορεί να συλλέξουμε κατά τη γέννηση,   δεν είναι δυνατόν να γίνεται πεδίο ιδεολογικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των οπαδών της ελεύθερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή των οπαδών του αυξημένου κρατικού ελέγχου στην οικονομία, ούτε επίσης πεδίο άσκησης θεσμικής ισχύος των στηριζόντων την μία ή την άλλη άποψη.

Το θέμα της συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών τραπεζών σαν θέμα συζήτησης, έχει λήξει εδώ και δεκαετίες στις αναπτυγμένες χώρες που έχουν βασικό στρατηγικό στόχο τους, την ανάπτυξη των θεραπευτικών εφαρμογών σε όλο το  φάσμα της βιοτεχνολογίας και των βιοεπιστημών (Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Κίνα, Ηνωμένες πολιτείες).

Όλο  το οικοδόμημα που έχει χτιστεί από τις δημόσιες  τράπεζες στη χώρα μας   εναντίον των ιδιωτικών τραπεζών,  δεν έχει επιστημονική βάση και  στηρίζεται στην  προώθηση συντεχνιακών συμφερόντων των αιματολόγων.  Η άποψη ότι μόνο όσα βλαστοκύτταρα φυλάσσονται στις ελληνικές δημόσιες τράπεζες  είναι άξια χρήσης και σεβασμού αυτό δεν πιστοποιείται εκ των έξω, ούτε και γίνεται αποδεκτό από τον πολιτισμένο κόσμο.  Οι δύο εκ των τριών δημοσίων τραπεζών στην Ελλάδα δεν διαθέτουν κανενός είδους πιστοποίηση ή διαπίστευση.

Το ότι εντός δημόσιας τράπεζας  στη χώρα μας λειτουργεί και ιδιωτική τράπεζα,  αυτό αφ ενός μεν δεν δικαιολογεί  το σλόγκαν ότι τα βλαστοκύτταρα <<δεν κάνουν για το ίδιο το παιδί>> και αφ ετέρου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα  κίνητρα  του πολέμου  που έχουν  κηρύξει οι δημόσιες τράπεζες εναντίον των ιδιωτικών.   Η δε συμμετοχή των προέδρων των δημοσίων  τραπεζών και μελών των οικογενειών τους στην αδειοδότηση των ιδιωτικών και η παράνομη σύσταση του ΔΣ του ΕΟΜ  εξηγεί τη λίμναση  του προβλήματος της αδειοδότησης των ιδιωτικών  τραπεζών και την  με συνοπτικές διαδικασίες αδειοδότηση  των δημοσίων.