βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746
Biohellenika - Νέα 2017

Πώς μπορούν οι γονείς να αισθάνονται ασφαλείς σχετικά με τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους

Η Biohellenika εξασφαλίζει τη συνέχιση της  φύλαξης του πολύτιμου υλικού που φυλάσσεται στα εργαστήριά της

 

1.         Με αμοιβαία συμβόλαια διατήρησης με δύο εταιρείες του εξωτερικού.

2.        Με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού (escrow account) όπου κατατίθενται τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του υγρού αζώτου   στο μέλλον

3.        Με κατάθεση εγγυητικής επιστολής στο Υπουργείο Υγείας, όπως προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία, 3984/2011.

Η Biohellenika από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της αδειοδοτήθηκε με κοινή  απόφαση του  Υπουργού Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2589, 31/12/2009 και λειτουργεί σύμφωνα με το ισχύον προεδρικό διάταγμα 26/24-3-2008, το οποίο αποτελεί εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την  Ευρωπαϊκή οδηγία 2004/23Κ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31/3/20014 για τη θέσπιση προτύπων  ποιότητας και ασφάλειας για την αποθήκευση και διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων.

Μετά την δημοσίευση του νόμου 3984/2011, η Βiohellenika κατέθεσε τα απαραίτητα στοιχεία στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος αφού τα ενέκρινε τα διαβίβασε στο Υπουργείο Υγείας προς υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό με την απόφαση Ε.Ο.Μ. /1725/07-04-2015.

Στη συνέχεια η εταιρεία κατέθεσε στο υπουργείο τα απαραίτητα παράβολα και πιστοποιητικά πιστοληπτικής ικανότητας από τράπεζα, όπως αρμόδια προβλέπεται.

Πρόσφατα μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης στις 23/3/2017  που προβλέπει τους όρους και προϋποθέσεις της λειτουργίας των τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος  η Biohellenika κατέθεσε επιπλέον έγγραφα που πιστοποιούν τη συμμόρφωσή της με την παραπάνω απόφαση.

Η Biohellenika είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 από το 2006, διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης από το 2008,  ενώ κατέχει τη διεθνή διαπίστευση της Αμερικανικής Εταιρείας Τραπεζών Αίματος ΑΑΒΒ)  από το 2010.

Οι πιο πάνω πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις αποτελούν την  πρώτη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας  λειτουργία της εταιρείας.

Η Biohellenika διαθέτει δύο εργαστήρια και δύο τράπεζες-χώρους φύλαξης των βλαστοκυττάρων, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Παρέχει τις υπηρεσίες της  σε επτά  χώρες στο εξωτερικό. Διαθέτει διαπιστευμένα εργαστήρια και όλες οι εξετάσεις του ποιοτικού ελέγχου γίνονται εντός της εταιρείας.

Παρά την οικονομική κρίση χρηματοδοτεί  τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο βελτιώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που παρέχει,  καθώς και διαπιστευμένο εργαστήριο μοριακών αναλύσεων το οποίο παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια στη διάγνωση μολυσματικών ασθενειών, ώστε να μη χρειάζεται η μητέρα να επαναλάβει τις εξετάσεις  έξι μήνες μετά τον τοκετό.

Προσφέρει την πληρέστερη υπηρεσία της φύλαξης των βλαστοκυττάρων του τοκετού, με τέσσερεις διαδικασίες, οι οποίες προσφέρουν τη  φύλαξη τριών διαφορετικών ειδών βλαστοκυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (ΟΠΑ) και στον μέγιστο αριθμό:

Α. Τη συλλογή του ΟΠΑ που γίνεται στην αίθουσα τοκετών

Β. Την έκπλυση του πλακούντα για την επί πλέον συλλογή βλαστοκυττάρων που μένουν μέσα στον πλακούντα μετά την αρχική λήψη (πατέντα)

Γ. Τη συλλογή των Πολύ Μικρών Εμβρυϊκού τύπου βλαστοκυττάρων (VSELs), νέα καινοτόμος υπηρεσία

Δ. Τη συλλογή των μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου (πατέντα)

Έχει δημοσιεύσει 33 επιστημονικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά, έχει διαθέσει τα εργαστήρια της για την ολοκλήρωση 6 διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και έχει κατοχυρώσει την πνευματική ιδιοκτησία 5 υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Εκ μέρους της Biohellenika

Γεώργιος Κολιάκος

Καθηγητής Βιοχημείας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Biohellenika