espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Η Biohellenika πάντα παρούσα στις επιστημονικές εξελίξεις

Συμμετοχή της Biohellenika στο 70ο Συνέδριο της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

Η Biohellenika απέσπασε ακόμα μια διάκριση στα πλαίσια του 70ου συνεδρίου της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας  που έγινε στην Αθήνα από τις 29/11-1/12/2019.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Biohellenika ανέπτυξε για πρώτη φορά ένα καινοτόμο σύστημα συνδυαστικής εφαρμογής βλαστοκυττάρων λιπώδους ιστού και χρονοελεγχόμενης αποδέσμευσης αντι-αγγειογενετικών φαρμάκων από νανοφορείς, με στόχο την αντιμετώπιση κοινών αμφιβληστροειδοπαθειών.

Για τις  παθήσεις  αμφιβληστροειδή χιτώνα  δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες αφού οι περισσότερες εξ αυτών καθυστερούν την εκδήλωση των κλινικών συμπτωμάτων παρά αναστρέφουν την κύρια παθοφυσιολογία της νόσου. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι ασθενείς οδηγούνται σε τύφλωση. Οι μόνες υποσχόμενες σήμερα θεραπείες είναι οι κυτταρικές με τη χρήση βλαστοκυττάρων. Ωστόσο περιορισμοί που σχετίζονται με το παθολογικό περιβάλλον στον πάσχοντα ιστό δυσχεραίνουν την απόδοση τέτοιων μορφών θεραπείας.

Για πρώτη φορά προτείνουμε με την παρούσα μελέτη ένα σύστημα σταδιακής μείωσης της παθολογικής νεοαγγείωσης στο περιβάλλον του αμφιβληστροειδούς με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων βιοϋλικών μεταφοράς αντι-αγγειογενετικών παραγόντων που συνοδεύεται από τη χορήγηση βλαστοκύτταρων λιπώδους ιστού.

Η συνδυαστική θεραπεία που προτείνουμε βρίσκεται ήδη υπό δοκιμή σε ζωικά μοντέλα επαγόμενης βλάβης του αμφιβληστροειδούς.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed