espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

 Α.Α.Β.Β. ACCREDITATION


Biohellenika is an aabb family accredited company 


                                                  

Η ΑΑΒΒ (American Association of Blood Banks) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός o οποίος εκπροσωπεί πρόσωπα και ινστιτούτα τα οποία εργάζονται στο πεδίο της ιατρικής των μεταγγίσεων και των κυτταρικών θεραπειών. Προάγει την υγεία θέτοντας τις προδιαγραφές, τις διαπιστεύσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία εστιάζονται στην ασφάλεια του δότη αίματος και του ασθενή. Η ΑΑΒΒ ελέγχει και πιστοποιεί 2.000 ινστιτούτα και έχει 8.000 μέλη, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό ερευνητές, τεχνολόγους και οικονομολόγους υγείας οι οποίοι εδράζονται σε 80 χώρες.

Είναι ο αρχαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός διαπίστευσης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1956 και ασχολείται με το αίμα και τα παράγωγά του, τις μεταγγίσεις, καταγράφει ανεπιθύμητες ενέργειες και ελέγχει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία τραπεζών βλαστοκυττάρων καθώς και τις κυτταρικές θεραπείες. Διαθέτει τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, εκδίδει μηνιαίο επιστημονικό περιοδικό, βιβλία, οργανώνει συνέδρια και χορηγεί υποτροφίες σε  νέους επιστήμονες. Η ΑΑΒΒ παραδοσιακά διαπιστεύει ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων και συσχετίζει πάντα τις διαδικασίες ελέγχου με την ασφάλεια του λήπτη. Η Biohellenika είναι η τρίτη διαπιστευμένη κατά ΑΑΒΒ τράπεζα στην Ευρώπη και η 26η στις υπόλοιπες  χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία της διαπίστευσης που προσφέρει η ΑΑΒΒ προάγει την ποιότητα, και την ασφάλεια της συλλογής, απομόνωσης, κρυοσυντήρησης και των ποιοτικών ελέγχων του αίματος και των παραγόντων του εντός των εργαστηρίων. Παρακολουθεί τον ασθενή μετά τη θεραπεία και καταγράφει τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Θέτει πολύ υψηλές προδιαγραφές για την ασφάλεια των ασθενών και των δοτών και προαπαιτεί την ύπαρξη βασικών πιστοποιήσεων του εργαστηρίου (ISO) πριν προχωρήσει στην αξιολόγηση ενός εργαστηρίου για πρώτη φορά.

Τα πεδία τα οποία διαπιστεύει είναι η λήψη, η μεταφορά, η επεξεργασία, η κρυοσυντήρηση, οι ποιοτικοί έλεγχοι και η μεταφορά του δείγματος προς χορήγηση σε μεταμοσχευτικό κέντρο. Διαπιστεύει τις εξετάσεις που αφορούν ελέγχους πριν τη χορήγηση του δείγματος, όπως την ιστοσυμβατότητα, τη διαδικασία της χορήγησης και την καταγραφή συμβάντων είτε κατά τη χορήγηση, είτε στο άμεσο διάστημα μετά τη χορήγηση.  

Ο επανέλεγχος του εργαστηρίου πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια και 6 μήνες νωρίτερα αρχίζει η διαδικασία της επαναξιολόγησης σε ότι αφορά τις συμμορφώσεις προς τις παρατηρήσεις που είχαν επισημανθεί κατά την προηγούμενη επιθεώρηση. Σήμερα η ΑΑΒΒ θεωρείται η κορυφαία υπηρεσία στη διαπίστευση ενός ιδιωτικού εργαστηρίου απομόνωσης και κρυοσυντήρησης βλαστοκυττάρων καθώς στις κυτταρικές θεραπείες με ιδιαίτερη προσήλωση στον ασθενή.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed